Free Lines Arrow s y d a f r i k a - vi ska dit, vill du hänga med? -

Sofie: ons 15 feb

Uppe vid 5 idag igen! En kopp kaffe sedan safaridax. Vi hittade lejonspår ganska snabbt men inga lejon...kort därpå kom dock ett anrop från en annan jeep och vi drog iväg med en rackarns fart. Nu fick vi se dem! 5 lejonhonor och 2 ungar och en gammal hane låg och såsade vid en dunge. Vi stannade där en stund och snart började de röra på sig. Häftigt att se dessa kraftpaket!
Lejonungarna busade och hade kul. Sedan kom de mot våra bilar och det var ju otroligt att se dem på så nära håll! En av ungarna gav sig iväg på egen upptäcksfärd precis bakom vår bil men det verkade vara ok för honorna. Coolt!

Ett par noshörningar passerades och de "vanliga" djuren. Vi tog en kaffepaus och sedan var det dax för en bushwalk där vi fick lära oss lite om träd och växter samt spårning. Vi fick smaka på frukten marulla som de använder till öl, sprit, tvål mm. Det var som ett surt plommon med hårt skal ungefär.
Svettig promenad där vi också såg giraff, zebra, gasell och vattensköldpadda.

När vi kom hem stod frukosten serverad - lyxigt! Otroligt bra service här, vi saknar ingenting! Efter frukost blev det vila, sol & bad. Det är inte synd om oss alls! Vi har träffat några andra svenskar som gett oss tips om kommande stopp i St Lucia. Lunchen (kycklingwraps och efterrätt kaneläpplen med maräng) smakade mums. Lite kaffe sedan safaridax.

Många djur ute nu, tydligen är det väldigt varmt i bushen och de söker sig ut på fältet för att få luft - bra för oss! Vi träffade på samma lejonflock igen, en stor buffelhjord, noshörning och elefant - bara leoparden återstår för att vi ska ha sett de "Big five". Den har de inte sett på en månad sa guiden, den verkar vara skygg.
På vägen hem när det var kolsvart ute blev vi rejält skrämda av en hyena som dök upp hastigt från skogen! Inget vackert djur:/. På kvällen fick vi en lokal köttfärsrätt med ris och cocus/curry. Tidig kväll för samtliga.
kommentarer:

här kommenterar du:

namn:

din e-postadress: (ser bara vi)

din blogg:

kommentar: