Free Lines Arrow s y d a f r i k a - vi ska dit, vill du hänga med? -

Sofie: tors16 feb

Väckning kl 5 i vanlig ordning. Vi drog ivag på vårt sista safari här och plötsligt när vi kom runt en kurva så gick en leopard på stigen framför bilen - helt galet! Han gick från sida till sida och pinkade revir och satt och morrade stötvis för att tala om att han var på plats. Fantastiskt vackert djur! Nu har vi sett de big five! Vi skojade med guiden och sa att han säkert hade haft leoparden i en bur någonstans, men han verkade faktiskt riktigt glad & nöjd själv över att vi hittat den!
En rolig vårtsvinsfamilj passerades och babianer. Lite lejonjakt efter detta utan resultat och sedan hemåt mot lodgen lite tidigare än vanligt för att äta frukost och sedan packa och fara vidare.

Bilfärd i 3-4 timmar genom bananodlingar, småstäder och böljande landskap till flygplatsen i Neisprut. Liftare överallt, små barn själva på gatorna och kossor lösa på vägen...
Vi tog inrikesflyg till Durban, hämtade nya hyrbilar och åkte mot St Lucia på ostkusten. Även på motorvägen var det många liftare.
Det hann bli mörkt innan vi hann fram och det var läskigt med människor utefter vägrenen - reflexer verkar inte existera, undrar hur många dödsolyckor de har här?:(

Incheckning på Lidiko Lodge. Vi blev uppgraderade och fick "The cottage" vilket visade sig vara en villa på 5-6 rum & kök - helt ok :) På kvällen kunde det komma flodhästar utanför sa hotelltjejen men de har vi inte sett till. Skaldjur till middag på ok restaurang.
kommentarer:

här kommenterar du:

namn:

din e-postadress: (ser bara vi)

din blogg:

kommentar: