Free Lines Arrow s y d a f r i k a - vi ska dit, vill du hänga med? -

Sofie: fre 17 feb

Idag sov vi lite längre och tog frukost först vid 9 - skönt!
Barnen badade i poolen ett tag därefter åkte vi en kort biltur till ett ställe där det fanns flodhästar och krokodiler. Vi såg bara till de förstnämnda. Det fanns hur många som helst och de "brölade" till varandra. Vi åkte vidare till en strand med jättevågor. Barnen och Fredrik badade i strandkanten - bra surfarställe! Lunch på en pizzeria på stan och sedan lite slappar-tid.

Kl 17 blev vi upphämtade för en turtle-tour. Vi åkte genom ett område med massa vilda djur på vägen ut till stranden, sedan blev det biltur utefter Indiska Oceanen på milslång strand i mörkret. Här hoppades vi på att få se sköldpaddsungar krypa upp ur sina skal för att sedan bege sig ned i vattnet. Det var en härlig kväll, kolsvart ute och sommarvarmt men tyvärr hittade vi inga sköldpaddor. Det var ändå en häftig upplevelse.
Middag serverades på stranden och vi tog en promenad på ett par kilometer på stranden i mörkret. Emelie och Lukas plockade snäckor som hittades med hjälp av ficklampa och vi såg spår efter en jättehavssköldpadda som lagt ägg kvällen innan, det var som traktorspår!
På ett annat ställe såg vi en grävling som höll på att äta ur ett näste med sköldpaddsägg. Guiden jagade bort honom och vi fick känna på ett av äggen som hamnat utanför boet. På hemvägen fick vi se flera djur bl a världens minsta kameleont och fler flodhästar.
kommentarer:

här kommenterar du:

namn:

din e-postadress: (ser bara vi)

din blogg:

kommentar: