Free Lines Arrow s y d a f r i k a - vi ska dit, vill du hänga med? -

Sofie: Nu börjar min dagbok 11-13 feb

Nu ska ni få höra, jag som är lite efter i datavärlden sitter på ett internetcafe och ska skriva ned mina anteckningar som gjorts på gammalt hederligt sätt med papper och penna.

Lör 11 feb
Avfärd 1700 från Arlanda mot Istanbul. Ganska ointressant flygning. Emelie och jag förundades mest över mannen på andra sidan gången som satt och räknade kulor på sitt radband om och om igen. Lätt nervöst beteende, lite svårt att förklara för Emelie vad han gjorde. Mellanlandning med drickapaus i Istanbul, sedan vidare till Johannesburg.

Sön 12 feb
Vi var framme vid 10-tiden. Lite fix med kontantkort till mobiler, lunch och hämtning av bilar på flygplatsen, sedan vidare.Vänstertrafik är lite spännande, höll pa att bli fel redan i forsta svängen :) 4 timmar senare var vi framme i Sabie - vårt första stopp.
Vi bodde på Waterhill Countryhouse, ett lite ställe som ett äldre par drev. Vi 9 + en tysk far med son var de enda gästerna. Mysigt! På kvällen åt vi middag med smarrig (nja..) räkcocktail och kött + pommes. Här var det lite stökigt på kvällarna och vi skulle inte ha barnen själva utanför restaurangen sa de.
Ett glas vin på balkongen, sedan var det god natt!

Mån 13 feb
Frukost på verandan sedan in i bilarna med siktet inställt på Mohlabetsi Reserve & Safari. På vägen gjorde vi ett stopp vid några häftiga canyons (tillhör världens 3:e största) och här fanns vackra klippformationer, vattenbassänger och flodfåror med broar emellan som man kunde ta häftiga foton ifrån.
Vi åkte vidare genom bergen - fantastiskt landskap - till var safarilodge.
När vi kom fram var det 7 km rätt in i bushen på världens sämsta "väg" och vi törs inte tänka på hur bilen ser ut under :/ Redan här stötte vi på gaseller, gnuer och vårtsvin!
Vi välkomnades med iste och frukt och sedan var det lunch i trädgården, pizzaslices & sallad. Snabbinstallering i vara stugor och sedan kl 16 var det redan dax för vår första safaritur. Vårt gäng fick en egen jeep med guiden Hamilton.
Vi såg giraffer, zebror, noshörningar, elefanter, flodhästar, impala (gasell), schakaler, apor och gnu. Vi hade nog inte förstått att vi skulle komma så nära allting, det var fantastiskt! När vi kom tillbaka efter safarin var det middag runt lägerelden (Ris, köttgryta, butternut) Tidigt i säng eftersom nästa safaritur skulle gå av stapeln redan 5.30 morgonen därpå!
kommentarer:

här kommenterar du:

namn:

din e-postadress: (ser bara vi)

din blogg:

kommentar: