Free Lines Arrow s y d a f r i k a - vi ska dit, vill du hänga med? -

Sofie: sön 19/2

Upp mitt i natten kl 4 för upphämtning. Reservatet låg en timmes bilfärd bort så då kunde vi slumra lite till. Vi åkte någon slags pickup som såg lite hemmasnickrad ut med 9 platser påbyggda i en liten hytt... inte så bekvämt faktiskt.
Safarituren var lyckad, vi fick se många djur och höjdpunkten var de ovanliga geparderna (cheetas) som dök upp och sedan gick emot oss och förbi vår bil - så häftigt!  Det fanns bara 40 st av dessa på 100.000 kvadratkilometer och vi fick se 4 st, en mamma med 3 stora ungar. Guiden trodde att de bara skulle hålla ihop någon månad till då de egentligen är ensamdjur. Mamman tränade ungarna på jakt och rätt vad det var drog ett par av dem efter en stackars gasell. Geparden är det snabbaste landdjuret och kan komma upp i 140 km/h. Vi såg inte hur jakten slutade.

Vi såg också giraffungar som bara var några veckor gamla, mycket söta! Vi träffade även på ett par giraffer som stod och "raggade på varandra" genom att buffla ganska hårt på varandra med sina horn. De stod ända mot ända och det såg lite trassligt ut med de långa halsarna ;)

Frukost och lunch ingick i turen och vi kom hem straxt efter 14. "Halvdagsturen" som vi hade bokat var en 10-timmars tripp m a o! Vi var förstås trötta på eftermiddagen så då blev det mest poolen för de mindre och bloggande/surfande på hotellets terass för de äldre. På kvällen god middag på steakhouse igen, de är grymt duktiga på kött här - mums!

kommentarer:

här kommenterar du:

namn:

din e-postadress: (ser bara vi)

din blogg:

kommentar: